Σάββατο 17 Απριλίου 2010

apple crumble της δίαιτας!

Όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν ο άντρας της ζωής μου έχει γύρω στο 300 χοληστερόλη, 200 τριγκυκερίδια και τα συναφή. Ο λόγος δεν είναι η διατροφή ή η έλλειψη άσκησης, αλλά η κληρονομικότητα. Έτσι δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά για αυτό πέραν του να προσέχουμε πολύ τι τρώει και να παίρνει κι ένα χαπάκι. Είναι φρικτό στις δικές μας ηλικίες (κοντά στα 30) αν αντιμετωπίζουμε τέτοια προβλήματα? Αλλά τι να γίνει? Όπως λέει και η μάμα μου, καλύτερα τέτοιου είδους προβλήματα που είναι και αντιμετωπίσιμα. Όπως και να έχει, ο καλός μου είναι πειθαρχημένος και σωστός για αυτό συνήθως δεν παραπονιέται. Κι εγώ, που είμαι αυτή που μαγειρεύει αγκαρία τις καθημερινές ενώ ο ίδιος κάνει τον σεφ τα Σαββατοκύριακα, προσπαθώ να εφευρίσκω τρόπους για να κάνω τη ζωή του ευκολότερη. Στο πλαίσιο αυτό έφτιαξα το πιο κάτω γλυκάκι που είναι πιστεύω υγιεινό, θρεπτικό και στο πλαίσιο της χαμηλού λιπαρού διατροφής που ακολουθούμε. Είναι η ψυχουλιαστή μηλόπιτα των Εγγλέζων η οποία μου πέτυχε θα έλεγα πολύ παρά το ότι άλλαξα τον αδόξαστο στα υλικά της. Enjoy!


Θα χρειαστούμε για 6-8 άτομα:

6 μεγάλα μήλα. Καθαρισμένα, κομμένα σε μικρές φέτες και πασπαλισμένα με χυμό από μισό λεμόνι, 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη, 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα.



2 ποτήρια αλεύρι ολικής αλέσεως (εγώ είχα σπίτι σκληρό αλεύρι ολικής αλέσεως επειδή έκανα το Πάσχα ψωμί και μου βγήκε μια χαρά), 2-3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη, 3-4 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη, 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και προαιρετικά 2/3 κουταλιού τζίντζερ σε σκόνη. Ανακατέυουμε με πιρούνι το αποτελέσμα που θέλουμε να πετύχουμε είναι ένα μείγμα που μοιάζει με ψίχουλα.



Μοιράζουμε το μείγμα των μήλων σε 6-8 πυρίμαχα μπολς, βάζουμε από πάνω το μείγμα με τα ψίχουλα και ψήνουμε για 35-40 λεπτά. Τρώγεται ζεστό με παγωτό.

8 σχόλια:

κι αγνάντευε... είπε...

Γιαμ γιαμ!!! Τέτοια κάνει η θεία μου εις τα Λονδίνα! :)
Αλλά γλυκό της δίαιτας... ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!

Ανώνυμος είπε...

2-3 κουτάλια της σούπας ζάχαρη, μαργαρίνη και αναρωθκιέσαι γιατί έχετε ψιλή ζάχαρη και τριγλυκερίδια; αφού εν ξέρετε να φάτε. εκτός τζιαν νομίζεις ότι ο υπόλοιπος κόσμος διατηρεί το glucose, tg με τα apple crubble.

ρίτσα είπε...

fainountai teleia

ax ayth h klhronomikothta

oti kai na kameis fkainei panta poy thn e3wterikh kai prosperna

Ωραία Ελένη είπε...

@φιλενάδα που αγναντεύεις... είναι της "δίαιτας" σε σχέση με την κανονική εκδοχή, αφού δεν βάζουμε βούτυρο και άλλα λιπαρά... είπα αφού από τον΄αύγουστο τρώει ο φτωχός μόνο ψάρι κοτόπουλο και σαλάτα, δικαιούται έστω αυτή την πειραγμένη συνταγή.

@ Ανώνυμε ευχαριστούμε που αγωνιά μαζί μας, δεν έχουμε απορίες τί προκαλεί το πρόβλημα :P

@ Ρίτσα μου είναι άτιμη η κληρονομικότητα. ¨οτι και να κάνεις θα σε βρει σε όλα τα ζητήματα :(

postbabylon είπε...

Helen mou eleipsan mou ta kkeik sou. Wraia parallagh. Genika ola ta glyka ginountai sxetika light. egw proxtes ekama xalva ths katsarollas, evala th misi zaxarh kai to miso ladi ths syntaghs tziai eginen pompa!

Aurora είπε...

O χαλβάς της κατσαρόλας γίνεται και χωρίς λάδι, αλλά με σουμάδα, τάχα νηστίσιμος. Δεν είν’ κακός!
Αλλά αυτό θα δοκιμάσω να το φτιάξω, αν και δεν μου περνά η ζαχαροπλαστική.

κι αγνάντευε... είπε...

Helen μου, γράψε καλέ δο γραμμές - είμαι σίγουρη ότι οι οπαδοί σου σε πεθύμησαν! Δεν ακούω δικαιολογίες!!! ;p

ρίτσα είπε...

ναι ελένη μου.τι κάνεις;
σε περθυμήσαμε