Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

A working class hero!!

Της έσυρε τα εξ αμάξης της πελάτισσας, άρπαξε και δυο μπύρες για τον δρόμο και έφυγε. Ο λόγος για έναν 38χρονο αεροσυνοδό από την Αμερική, που αγανάκτησε με την συμπεριφορά γυναίκας επιβάτη και αποφάσισε να ζητήσει το δίκαιο του! Όπως έγραψαν οι εφημερίδες, ο Στίβεν Σλέιτερ ο οποίος εργαζόταν στην εταιρεία χαμηλού κόστους JetΒlue έκανε παρατήρηση σε μία επιβάτη στη εσωτερική πτήση Πίτσμπουργκ- Νέα Υόρκης η οποία σηκώθηκε από το κάθισμα της πριν ανάψει η επιγραφή «Προσδεθείτε». Ο Σλέιτερ της είπε ευγενικά να παραμείνει στην θέση της κι αυτή όχι μόνο δεν τον άκουσε, σηκώθηκε από την καρέκλα της, τον έβρισε πατόκορφα, άνοιξε τα ντουλάπια να πάρει τις τσάντες της και τον χτύπησε τυχαία και στο κεφάλι. Ο Σλέιτερ απαίτησε να του ζητήσει συγνώμη. Αυτή τον αγνόησε και ο αεροσυνοδός εξερράγει!! Άρπαξε το μικρόφωνο και άρχισε να ουρλιάζει: «Στην επιβάτιδα που μόλις μου είπε ότι είμαι μαλάκας της λέω να πάει να γαμηθεί.! Είμαι χρόνια σε αυτή τη δουλειά και έφτασα στα όριά μου!» . Στη συνέχεια άρπαξε τη χειραποσκευή του, πήρε δύο μπύρες να ‘έχει να πίνει στο δρόμο ενεργοποίησε την αυτόματη τσουλήθρα και βγήκε από το αεροπλάνο. Η αστυνομία τον συνέλαβε 25 λεπτά αργότερα. Αντιμετωπίζει κατηγορίες που μπορεί να τον οδηγήσουν στην φυλακή μέχρι και επτά χρόνια!!



Η ιστορία του αεροσυνοδού έκανε τον γύρο του κόσμου και προκάλεσε κύματα συμπάθειας από τους εργαζόμενους σε παρόμοιες θέσεις και μη (ειδικότερα από εμάς που εργαζόμαστε σκληρά μήνα Αύγουστο). Πιστεύω πως ο καθένας μας θα μπορούσε να ήταν στη θέση του. Πόσες φορές δεν «παίξαμε» νοερά στο μυαλό μας σκηνές απόλυτης εκδίκησης με πελάτες, αφεντικά, προϊσταμένους που μας βρίζουν πατόκορφα, μας κακοποιούν, μας βασανίζουν και εμείς αντιδρούμε παθητικά, με ένα παγωμένο χαμογέλο και την δουλοπρέπεια της εργάτη που έχει ανάγκη? Πόσες φορές δεν χαστουκίσαμε νοερά τον ηλίθιο που μας πρόσβαλε, δεν βγάλαμε τρίχα - τρίχα τα μαλλιά της αντιπαθητικής, δεν κλοτσήσαμε στα άχαμνα τον σκληρό μας εργοδότη? Ελπίζω να μην την πάθει ο μικρός μας ήρωας. Ελπίζω να μην πάει χρόνια φυλακή. Ελπίζω όπου και να είναι να πίνει τώρα άλλες δυο μπίρες που του αρέσουν. Στη υγεία σου μάγκα. Δώσε λίγο ξύλο και για μας.

17 σχόλια:

κι αγνάντευε... είπε...

Πόσο να αντέξει ο ανθρωπος καλή μου; Πολλοί θα ήθελαν να αντιδράσουν με τον ίδιο τρόπο - το θέμα είναι: πόσους σηκώνει να το κάνουν και να βγουν στην ανεργία;;;
Καλή συνέχεια - την κάνω για τα δροσερά (ελπίζω!) βουνά!

Μάνα είπε...

Η μαλάκω που ξεκίνησε το επεισόδιο δεν θα έχει καμιά επίπτωση;

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Η αγένεια που σε φέρνει στα όνειρα σου!
Στο κυλικείο, ενός νοσοκομείου διάβασα μια ταμπέλα:

Ευχαριστούμαι που έχετε την ίδια υπομονή με εμάς.
Δεν είμαστε νοικιασμένοι υπηρέτες.

Κκουλλάς είπε...

Eίπαμε η υπομονή έχει και τα όρια της.

postbabylon είπε...

wraios. Afou anoiksen thn kouventa h Giagia Antigonh, ziai egw eida mian tapella se mian paraliakh taverna sthn Andalucia:
"No se aceptan prisas den ningún tipo! Relajense que estan de vacaciones!"

Metafrash: Den anexomaste viasini kanenos eidous, xalaroste, irthate na kanete diakopes!
:-)

Ωραία Ελένη είπε...

@ Φιλενάδα που αγναντεύεις... Είναι για αυτό τον λόγο που ο κύριος αυτός είναι ο ήρωας μας! Κάμνει ότι δεν θα κάμναμε...

@ μάνα από ότι ξέρω δεν της έκαμαν τίποτε... αλλά σκέψου! Του εγύρισε και την τσάντα στο κεφάλι!!

@ Γιαγιά αντιγόνη, τί ωραίο αυτό με την υπομονή... μακάρι να καταλάβαιναν όλοι πως δεν είμαστε υπηρέτες κανενός.

Ωραία Ελένη είπε...

@Κουλά μου φαίνεται πως η δική μας υπομονή δεν έχει όρια για τους άλλους λόγους.

@Ποσμπάμπιλον ωραία η ταμπέλα... λαλείς να την βάλω στο γραφείο μου??

Defiance είπε...

Εξέσπασε ο άνθρωπος. θυμίζει μου κάτι πιο ακραίες περιπτώσεις ταμεία (στις ΗΠΑ, που αλλού;) που αγανακτά, φκάλλει ένα όπλο και σκοτώνει κόσμο. Αν φυλάξεις τα νεύρα σου και εν εκτονωθείς, σε κάποια φάση μπορεί να εκραγείς και να κάμεις και καμιά μλκια...

Ωραία Ελένη είπε...

@Σίγουρα αγαπητέ defıance. Είναι αυτό που λέμε μπορεί να σου "γυρίσει" και να κάνεις κακό... Τουλάχιστον αυτός πήγε σπίτι του να πιει μπύρες!

Ωραία Ελένη είπε...

@Στο μεταξύ κι εσύ κι εγώ δουλειά έτσι?? Όλη την ώρα στα μπλογκ ήμαστε!! :)

Defiance είπε...

Χαχαχα. Κοίτα, παρά στην ελεύθερη μου ώρα στη δουλειά να κουτσομπολεύκω με τους υπόλοιπους, προτιμώ τα μπλογκ. Βρίσκω το πιο ενδιαφέρον που το τι εφόρησε η μια, τι είπε ο τάδε και τι έκαμε ο άλλος εχτές.

Moonlight είπε...

Βασικά αν θα είχε κυρώσεις η "κυρία" που εσηκώθηκεν, εν θα έφτανε στο σημείο να φύει ο άθρωπος έτσι. Αλλά αφού εν θα της ελάλεν κανένας κάτι, είπεν το πλάσμαν του θεού έννα φύω εγώ να μεν την θωρώ, αφού εν έχω κάποιο τρόπο να της επιβληθώ.
Πολλά λογικό νομίζω....

Ουφ! είπε...

respect!

στη προηγούμενη μου δουλειά όποτε έβλεπα το αφεντικό μου ή μια συγκεκριμένη πελάτισσα φανταζόμουν ότι άρπαζα τον Α3 εκτυπωτή και τους τον έφερνα στο κεφάλι... τελικά παραιτήθηκα ειρηνικά και ησύχασα!

Ωραία Ελένη είπε...

@Moonlight η κυρία δεν είχε κυρώσεις... Για αυτό τον έβγαλε από τα ρούχα του τον άνθρωπο...

@Ουφ, είσαι τυχερή που τα κατάφερες και έφυγες... είναι σημαντικό να μπορούμε να διαφυλάσσουμε την ψυχική μας υγεία...

Σκουλουκούιν είπε...

Μπράβο του τύπου που αντέδρασε. Σε τέτοιες περιπτώσεις σκέφτομαι κάτι ξένους εργάτες στην Κύπρο π.χ. φιλιππινέζες οικιακές βοηθούς αρχοντοχωριάτισσων κυπραίων ή βοηθούς κυπραίων τεχνιτών όπως ενός ηλεκτρολόγου που ήρθε τελευταίως σπίτι μου να μου βάλει κάτι φωτιστικά που παρόλο που τους μιλούν άσχημα δεν τολμούν να αντιδράσουν, σκύβουν το βλέμμα και σιωπούν.

Ωραία Ελένη είπε...

@Σκουλουκούιν σε τέτοιες περιπτώσεις ίσως είναι εμείς που πρέπει να αντιδρούμε... να βοηθούμε τους άλλους εργαζομένους. Όλοι το ίδιο είμαστε, από τον μισθό μας ζούμε και δεν πρέπει να ανεχόμαστε τον κάθε καταπιεστή...

Defiance είπε...

Έπεσα πάνω στην ακριβώς αντίθετη περίπτωση δαμέ http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=164214&cid=25