Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Ο ηγέτης…

Τις προάλλες χάλασε το πλυντήριο μας… Έκανε ένα ηρωικό πο-σφίξιμο των ρούχων, άφησε ένα βαθύ αναστεναγμό και αμόλησε μια γενναία δόση νερού στο πάτωμα. Ψάξαμε αμέσως για επιδιορθωτή! Είμαστε σε μια φάση περίεργη στο σπίτι, δεν έχουμε την πολυτέλεια για χαλασμένα πλυντήρια και νερά στα δάπεδα. Ο κύριος Δώρος Σ, που μας συνέστησε θερμά ένας φίλος, ήλθε αμέσως να μας βοηθήσει. Έτυχε εκείνο το πρωί να είμαι σπίτι και τα βολέψαμε άμεσα. Καλή του ώρα και στιγμή.



Ο κύριος Δώρος Σ. κατέφτασε στον προορισμό του στις 8:36 ακριβώς και κοίταξε το πλυντήριο με σοβαρότητα χειρούργου. Όταν του εξήγησα τι ακριβώς συνέβη έκανε διάγνωση πως φταίνε τα ρουλεμά! Στη συνέχεια κάθισε στο πάτωμα και άρχισε χειρουργείο. Του πήρε μισή ώρα να βρει την βλάβη και να κάνει αξιολόγηση του προβλήματος και της τιμής: «Φταίνε όντως τα ρουλεμά. Και θα σας στοιχίσει 100 Ευρώ!» Μετά με κοίταξε με εκείνο το ύφος που υποδήλωνε πως θα ήταν καλή ιδέα να του έκανα καφέ και προχωρήσαμε στην κουζίνα της αποκάλυψης.



Επειδή στην πραγματικότητα είμαι κόρη της μάνας μου και παρά τα φαινόμενα και τις διακηρύξεις μου ψήνω καλό καφέ με παχύ καϊμάκι, έβαλα στον κύριο Δώρο και ένα γενναίο κομμάτι γλυκό κυδώνι (η εποχή τους, να το δοκιμάσετε!) και κάθισα μαζί του στο τραπέζι της κουζίνας να αναλύσουμε την φύση των πλυντηρίων. Ο κύριος Δώρος ωστόσο είχε άλλα σχέδια! Προφανώς, ετοιμάζετε πυρετωδώς να διεκδικήσει την θέση του Προέδρου του Συνδέσμου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου του γιού του και θεώρησε καλό να πιάσει τον κουμπάρο τον Παυλή να εξηγηθεί. Αφήνοντας με σύξυλη, απέναντι του στο τραπέζι, να κοιτάζω με αμηχανία το ποτήρι μου, καταπιάστηκε με τον Παυλή για μισή ώρα με όλα όσα θα έπρεπε να γίνουν για να γίνει ο επόμενος πρόεδρος. Ανέλυσε την δράση του στα προηγούμενα χρόνια, ως απλό μέλος της συμβουλίου, τις ικανότητες και τις τεχνικές του, τις αθόρυβες δωρεές του και την παραχώρηση μια ολοκαίνουργιας τηλεόρασης για τον λαχνό των Χριστουγέννων. Έλεγε και έλεγε ο κύριος Δώρος στον κουμπάρο τον Παυλή και ένοιωθα πως τα έλεγε να τα ακούσω εγώ. Πως δεν είναι ένας απλός επιδιορθωτής πλυντηρίων! Είναι ένας μέλλοντας Πρόεδρος! Με δράση και συνεισφορά!



Τον άκουγα και σκεφτόμουν διάφορά. Τι κάνει τους ανθρώπους να ψάχνουν για κάτι αλλιώτικο? Να θέλουν να γίνουν κάτι διαφορετικό. Να θέλουν την επιβεβαίωση στα μάτια μιας ξένης. Τι τους κάνει να γίνουν ηγέτες? Τι είναι αυτό που κινεί τα νήματα στη ζωή? Υπήρξα στη ζωή μου κι εγώ Δώρος. Ψάχνοντας επιβεβαίωση στα μάτια κάποιων ξένων, προσπαθώντας να γίνω κάτι διαφορετικό. Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε, κι εγώ και ο κύριος Δώρος, ίσως και ο κουμπάρος ο Παυλής, είναι πως το αλλιώτικο δεν σημαίνει πάντα καλύτερο. Δεν είναι ανάγκη να είμαστε όπως τους άλλους. Άφησα τον κύριο Δώρο να συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του και αποσύρθηκα στο υπνοδωμάτιο μου… Δύο ώρες αργότερα μου παρέδωσε το πλυντήριο ολοκαίνουργιο και πήρε την επιταγή με τα 100 Ευρώ. «Είσαι ο καλύτερος επιδιορθωτής πλυντηρίων που γνώρισα ποτέ μου!», του είπα με θέρμη και με κοίταξε παράξενα. Ίσως να περίμενε να πω καλή επιτυχία για την εκλογή του Προέδρου.

10 σχόλια:

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Αν τον έλεγες και πρόεδρο μπορεί να σου γύριζε και την επιταγή!
Αυτή η ανάγκη του να να "ξεχωρίσω"..
Τουλάχιστον να του αναγνωρίσουμε ότι είναι καλός μάστορας!

Κερνάς καφέ;
Φιλιά!!!

postbabylon είπε...

eides ton kyrio Doro:-)
100 euro fenountai mou polla omos, alla pou kapou prepei na fkei to doro ths epomenhs tompolas :-p.
To teleutaio sou sxolio arese mou polla... en xreiazetai na eisai proedros gia na eisai kalos, h o kaliteros:-D

filia tziai kalimera:-)

Ουφ! είπε...

είσαι τυχερή που τα έλεγε στον κουμπάρο έτσι μπόρεσες να τη κοπανήσεις... αν τα έλεγε σε σένα θα έκοβες φλέβες από τη βαρεμάρα!

μαχαιρης είπε...

Για σου φιλη μου...
Να σου πω εγω γιατι οι ανθρωποι γινονται ηγετες...
Μα για επιδειξη βεβαια...
Για το"προεδρε" στο δρομο...
Για την πλαστικη ανωτεροτητα...
Και το κρυψιμο της αληθινης κατωτεροτητας τους...
Κι αυτο ειναι το πιο ηθικο...
Γιατι μπορει να ειναι και σκετο το συμφερον...

Blog Skepseon είπε...

Hello to your mouth knife!
(Γεια στο στόμα σου μαχαίρη!)

DaisyCrazy είπε...

Ή μπορεί να περίμενε να του πείς "και με τη νίκη!" χιχιχιχι

Φτάνει που ήρθε αμέσως και σας στο έφτιαξε αυτό έχει σημασία. Γιατί όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να τους βρεις και να τους καταφέρεις να'ρθουν να δουν το πρόβλημα. Εύχομαι να εκλεγεί :)))

Provato είπε...

πολύ τέλεια τον χειρίστηκες τον πρόεδρΑ, γιου γκό γκερλ!
Μπεεε κ σμουτς, είσαι μια μικρή φιλόσοφος!

Ωραία Ελένη είπε...

@Γιαγιά αντιγόνη πάντα κερνώ καφέ για σένα!! και γλυκό... κόπιασε!

@ποστμπάμπιλον είδες? να τα βράσω τα πτυχία... αυτός βγάζει 100 ευρώ την βδομάδα... πως να μην αγοράζει δώρα για την τόμπολα...

@Ουφ μου δίνεις νέα προοπτική! Δεν το σκέφτηκα έτσι! έχεις δίκαιο!!

@Μαχαιρή μου όλο αλήθειες λες... τί είνια αυτό που μας κάνει να ψάχνουμε τα μεγαλεία όμως? δεν θα το καταλάβω ποτέ...

@Τρελή μου μαργαρίτα ήταν άμεσως και άψογος στη δουλειά του... για αυτό λέω... δεν μένει σε αυτό που ξέρει να κάνει τόσο καλά?

@Προβατάκο μου ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...

ρίτσα είπε...

μμμ, ο καθένας μας νιώθει μεγάλος στο μικρό του κόσμο

Ωραία Ελένη είπε...

@Ρίτσα μου πολύ μεγάλος όμως!!