Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Εν με παίζουν...

Ετσακώθηκα με κάτι φίλες μου… βασικά έκαμα ένα λιγάκι πικροχολέ σχόλιο για τους δασκάλους που παραπονιούνται συνέχεια στο φέισμπουκ καθώς τελειώνουν οι διακοπές τους  («ΑΑΑΑ!!!!ακόμα 24 μέρες και ανοίγουν τα σχολεία!!!!», «Τρεις βδομάδες και πόψε!!!Γιατίιιιιι», «Ακόμα δύο βδομάδες και πάμε πίσω στα βάααααασανα!»)… τέτοιο το νόημα… βασικά είπα «σιγά ρε φίλοι  δάσκαλοι! Κάνετε δύο μήνες το καλοκαίρι διακοπές! Εμείς με το ζόρι δύο βδομάδες»… σχολίασε εν αγνοία μου ένας φίλος μου πως οι δάσκαλοι κάνουν την πιο εύκολη δουλειά του κόσμου και κάνουν και τέσσερεις μήνες διακοπές (με το οποίο δεν συμφωνώ… δεν σχολιάζω τις δυσκολιές που αντιμετωπίζει ο καθένας στην δουλειά του. Σχολιάζω πως είναι προκλητικό να κλαίεις και να οδύρεσαι δημοσίως για την δουλειά σου και ειδικά για έναν που το πιο εύκολα κομμάθκια της…) … με τα πολλά πήραν φωτιά τα σχόλια καθώς εγώ αμέριμνη ετοίμαζα κλαίγοντας τα διδυμάκια για το πανεπιστήμιο (σόρρυ, το νηπειαγωγείο)… όταν η πτωχή πλην τίμια πήγα να μπω στο φέισμπουκ γινόταν ένας μικρός χαμός και κακώς (παραδέχουμαι!!) εσχολίασα σε κάποιους που παρομοίασαν μια  μέρα στο σχολείο όπως μιαν ημέρα στην εντατικήν (I dont think so) ότι εκείνοι διάλεξαν αυτό το επάγγελμα… Προς υπεράσπιση... εσκοτώθηκα να πιάσω τρεις μέρες άδεια να πάρω σχολείο τα μωρά... τζαι ας επαναλάβω πως δεν σχολιάζω την δυσκολίατης δουλειάς  ή οτιδήποτε… τα γέριμα που ελάλεν τζαι  ο παππούς μου! Εσχολίαζα που παραπονιούντασιν  που τους εμείναν τρεις βδομάδες διακοπές και τι μεγάλη εν η συμφορά που πάσιν πίσω σχολείο!! Τέλος πάντων. Μια φίλη μου, δασκάλα, που μένει πλέον εξωτερικόν νευρίασε μαζί μου και τα έχωσε πως δεν είμαι καλή φίλη με βάση το σχόλιο αυτό. Η τύπαινα του εξωτερικού ήρθε προχτές Κύπρο και κανονίζει συναντήσεις με άλλους και εμένα με αφήνουν εκτός! Σήμερα έπιασα μια φίληνα βρεθούμε  και έμαθα πως ήταν στο πάρκο με την φίλη του εξωτερικού και μια άλλη με τα μωρά τους και εμένα δεν με κάλεσαν… νιώθω λίγο σαν πεντάχρονο που το άφηκαν έξω που το παιχνίδι και δεν θέλουν να το παίξουν… είναι η δεύτερη φορά στην -ενήλικη- ζωή μου που δεν με παίζουν και νοιώθω λιγάκι πληγωμένη… Είμαι καλή φίλη… αλήθκεια! Να περαυτολογίζω –αυτόλιβανιστώ λίγο…  αγαπώ τους άλλους, νοιάζομαι, κρατώ επαφή τζαι κάμνω γλυκίσματα στα γενέθλια των μωρών τους (ακόμα τζαι σε φάση που νόμιζα εν θα γίνω ποτττέ μου μάνα!)… τέλος πάντων… είπα να τα γράψω να νιώσω λίον καλύτερα… επίσης αποφάσισα να γράφω γενικά Κυπριακά… άσχετο… δεν είναι πως μου λείπουν οι άνθρωποι ή η αγάπη στην ζωή μου… ευτυχώς εν είμαι πέντε χρονών… αλλά πάλαι λυπάσαι όταν εν σε παίζουν…

13 σχόλια:

thalassamov είπε...

Τί να πω,εξαιρετική ωριμότητα οι εκπαιδευτικοί μας! τς τς τς
Η δουλειά τους είναι σίγουρα μια από τις πιο δύσκολες όμως αυτή η γκρίνια δεν τρώγεται με τίποτα.
Λυπάμαι για τις φίλες σου,πραγματικά.
Αξίζεις καλύτερη μεταχείριση.

φιλιά

μαχαιρης είπε...

Ακουσε, φιλη μας...
Και λεω φιλη και το εννοω.
Το θεμα με τους εκπαιδευτικους ειναι μεγαλο και αλυτο...
Και το γνωριζω καλα, γιατι εχω τον καλυτερο φιλο μου,εκπαιδευτικο.
Και απο τις κορες μου,δυο στις τρεις,σπουδαζουν για να γινουν εκπαιδευτικοι..
Και ειμαι περιφανος, γι αυτες.!
Οπως και για ολα τα παιδια μου,και
για ολα τα παιδια του κοσμου.
ΟΜΩΣ..
Οταν αποφασισαν να γινουν εκπαιδευτικοι.
Τις επιασα και τις εφερα σε συζητηση, με το φιλο μου, και με αλλους εκπαιδευτικους, διαφορων σχολειων, για να δουνε και να αναγνωρισουνε, το επαγγελμα τους.
Να καταλαβουν τις δυσκολιες και τα βασανα..ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ να γινουν δασκαλοι..Οχι να αναγκαζονται, να πειθονται απο αλλους, και απο την κοινωνικη,ισως, αναγνωριση..
Αυτο ειναι το μυστικο..
ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ οι περισσοτεροι εκπαιδευτικοι...
Απο βιοποριστικα, η ακαδημαικα κριτηρια...
ΠΑΙΔΕΥΟΥΝΤΑΙ καθημερινα, μεσα σε ενα συστημα, αποτυχημενο..ΜΗΠΩΣ και σωσουν καποια παιδια..!!
Με πολυ ελαχιστες πιθανοτητες μαλιστα..Την εποχη που το θρασος,η φιλαυτια, η μαγκια, η αμορφωσα και η βρωμα..Θεωρειται προσον...!!!
Γι αυτο γνωριζω και ΠΟΛΛΟΥΣ εκπαιδευτικους, που ΑΦΗΣΑΝ την δουλεια αυτη, και πηγαν σε αλλο αντικειμενο βιοποριστικης ενασχολησης, διοτι ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑΝ...!!

Ομως..

Οταν εντελει..ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ να εξακολουθησεις την ΚΩΛΟ δουλεια αυτη...!!Γιατι ΚΩΛΟ ΔΟΥΛΕΙΑ ειναι...!!..Απο καθε αποψη...!!
[Μισθοι, ωραρια,εξελιξη,συνθηκες..
Και πολλα αλλα..]

ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ δια να γκρινιαζεις...!!
Στο συστημα παιδειας μας...Αυτα ειναι...

Στα μηχανουργεια στην...Αμερικη...
Αλλοιως δουλευουν, Με αλλες συνθηκες, με αλλη φροντιδα..με αλλες μεθοδες...
ΔΕΝ ΘΑ ΓΚΡΙΝΙΑΞΩ εγω, γι αυτο..!!

Αλλοιως, κατι αλλο επρεπε να βρω να κανω...!!

Προσπαθω, βεβαια, και αγωνιζομαι, για το καλυτερο στη δουλεια μου...Και αυτοι εχουν το ΔΙΚΑΙΩΜΑ,[να μην πω υποχρεωση] να αγωνιζονται...

Αλλα οχι να αποφευγουν και να λοιδωρουν, τους αλλους...Για τη δικη τους επιλογη...

Οποτε...
Μπορει να εχεις αδικο, στη συγκεκριμμενη περιπτωση, με το οποιοδηποτε σχολιο σου...

Αλλα αντι να σου κουβεντιασουν και να σου δειξουν το,οποιο, λαθος σου..
Σε αποφευγουν...!!
Οποτε και δικιο να εχουν, το χανουν...!!

εγώ είπε...

ενταλως καμνουν τζαι τουτές, επειραν το πολλα προσωπικά!
αιστες τζαμε =]

Ωραία Ελένη είπε...

ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια... μαχαιρή σίγουρα έχεις δίκαιο... θυμάμαι με αγάπη πολλούς εμπνευσμένους δασκάλους... μας άνοιξαν δρόμους και μας έδωσαν αγάπη...

Grouta είπε...

Ελενιτσα ειναι ηλιου φαεινοτερον οτι απου' σχει την μουγια, μουγιαζεται ;)

Τζι εσχει δικαιον ο Μαχαιρης! Που εν το επιπεδο, η καλλιεργεια και οι τροποι, που θα περιμενε κανεις απο εναν εκπαιδευτικο?

Κοπελλούα είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω!! Την σήμερον ημέρα εν λίγοι οι πραγματικοί εκπαιδευτικοί, που εννάρτουν κοντά στον μαθητή, να τον νοιαστούν.

Όπότε Ελένη μου μεν κάθεσαι να σκάς. Κάποιοι εμουγιαστήκαν...

άσπρο και παχύ είπε...

Νομίζω εν πολλά υπερβολική η αντίδρασή τους. Αν ήταν σωστές φίλες έπρεπε να το συζητήσουν τουλάχιστον μαζί σου τζαι να σου εξηγήσουν τη θέση τους. Επίσης έσιεις δίκαιο να νοιώθεις πληγωμένη που εν σε παίζουν. Τζαι εγώ έτσι ήταν να νοιώθω. Τζείνες χάνουν!

postbabylon είπε...

ου εν πολλά υπερβολικές! τζιαι επίσης έπρεπεν να το μιλήσουν μαζί σου εχτός φατσοβιβλίου.

τζιαι ναι στα Κυπριακά!

Ανώνυμος είπε...

Κάποιες δασκάλες γίνουνται όπως τα μωρά που διδάσκουν... Ανώριμες.

Ina είπε...

Όι λαομόν! Γυναίκες στα 30 και κάτι να τσακώνονται από το φατσοβιβλίο και να αγκρίζονται σαν τους μαθητές τους. Η αλήθεια είναι ότι η δουλειά του εκπαιδευτικού δεν είναι εύκολη, προερχόμενη από σόι με πολλούς. Για τα υπόλοιπα με κάλυψαν η Γρουα και ο Νόνις.

Sike είπε...

εκαλύψαν με ούλλοι

τι σιεροκουτάλα εν τούτη του εξωτερικού!

να μας κάμεις ούλλους χρεντς να στήσουμε δική μας συζήτηση να δουν ότι έshεις κερκίδα τζιαι να μεν τους παίζουμε

Moonlight είπε...

Μάλιστα. Έχει δίκαιο η Sike. Τζι εμένα το καλαμαράκι εν δάσκαλος, ξέρω ότι όντως κουράζεται, τζαι ότι άμα όντως σε κόφτει, σε νοιάζει για τους μαθητές, πάεις σπίτι τζαι σκέφτεσαι τα προβλήματα ακόμα. Ξέρω ότι εν λειτούργημα που κάμνουν, τζαι καταλαβαίνω ότι πρέπει να υπάρχει κίνητρο να γίνεσαι καλύτερος.
ΑΛΛΑ, σόρυ! Ο παπάς μου κάμνει πολλά πιο δύσκολη δουλειά. Εν ετέλειωσε πανεπιστήμιο, ετέλειωσε το ΑΤΙ όμως, τον τζαιρό που το ΑΤΙ δεν επιάννετουν. Η δουλειά του επιφέρει κούραση σωματική και πνευματική. Δεν σε βοηθά να ζήσεις τη ζωή σου, και δεν έχεις στήριξη από κανένα γιατί εν γνωστό πώς το κράτος επαράτησε τες βιομηχανίες μας κλπ.

Τέσπα, εν λαλώ ότι έτσι έπρεπε να εν για ούλλους, αλλά όι να παραπονιούμαστε. Λέω το σε ούλλους τζαι προσπαθώ να το κάμνω τζι εγώ. Δεν τζείνον που εν σε χειρότερη θέση που σένα τζαι κρύψε νάκκον. Ναι, να διεκδικούμε για τη δουλειά μας, αλλά όι έτσι!

Ina είπε...

Πιιι ο Καυτός Γιάννης και η Γρούτα ήθελα να πω. Μόλις είχα ξεκινήσει να πίνω καφέ όταν το έγραψα και δεν πρόλαβε να επιδράσει προφανώς.