Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010

Easy chocolate orange cake


Εύκολο γρήγορο, σχετικά υγιεινό και λαχταριστό αν σας αρέσει η σοκολάτα και το πορτοκάλι… την είχα βρει σε ένα παλιό σάιτ με συνταγές που έχει κλίσει και το φτιάχνω όταν θα καλέσω φίλες για καφέ… στην πορεία προσπάθησα να το κάνω λίγο πιο υγιεινό και αντί βούτυρο έβαλα λάδι.

Συστατικά

500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ

4 αβγά

300 γραμ. ζάχαρη λευκή ή μαύρη αν θέλετε

100 γραμ. γάλα

250 βούτυρο ή 1 και κάτι ποτήρι λάδι

1 ποτήρι χυμό από πορτοκάλια φρέσκα

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

λίγο μοσχοκάρυδο

200 γραμ. τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα

Παρασκευή:
1.Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει.
2.Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι.
3.Προσθέτουμε τη ζάχαρη, μετά τα αβγά, το μοσχοκάρυδο, τον χυμό από τα πορτοκάλια, το ξύσμα, το γάλα, την τριμμένη σοκολάτα και στο τέλος το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

4.Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

καλή όρεξη... τρώγεται ωραία λιγάκι χλιαρό για να είναι κάπως λιωμένη η σοκολάτα...
 
για πιο φαντασμαγορικά αποτελέσματα φτιάχνουμε γκανάζ σοκολάτας και περιχύνουμε ζεστή ως εξής:
Ζεσταίνουμε  150 γραμμάραι κρέμα γάλακτος στη φωτιά μέχρι να βράσει αρκετά αλλά πριν το σημείο να βγάλει μπουμπουλήθρες, αποσύρουμε από φωτιά και βάζουμε μέσα στην κρέμα κομμένη σε μικρά κομμάτια 170 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα. ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει... σε αυτή την περίπτωση να είναι το κέηκ χλιαρό και η σοκολάτα ζεστή...

4 σχόλια:

postbabylon είπε...

wow thimizei mou ta biskottouthkia ta "jaffa cakes" porkokaliou!

kalh annarrwsh me th fwnh sou!
Zesto tsai me meli!:-)

Ωραία Ελένη είπε...

Που πάει και τέλεια με το κέηκ!! ευχαριστώ... έφτιαξα τώρα μισή δόση ζωρίς την γκανάζ δυστυχώς και αναμένω να το χτυπήσω...

κι αγνάντευε... είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
κι αγνάντευε... είπε...

Κόλαση φιλενάδα το κέικ σου! Αχ αυτά τα σοκολατένια "χτυπήματα"! Μόλις κατέβασα ένα κεραστικό σοκολατένιο με γέμιση καραμέλα. Κατά τα άλλα... από Δευτέρας δίαιτα! :)