Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010

Speechless…
Έμεινα άφωνη… κυριολεκτικά! Δεν μπορώ να αρθρώσω λέξη… Speechless… και δεν έχει συμβεί κάτι… απλά έχω χάσει για λίγο τη φωνή μου. Αυτό μου συμβαίνει μία φορά κάθε χρόνο. Γύρω στον Δεκέμβρη με Γενάρη το περιμένω… για τρεις περίπου μέρες η φωνή που ακούγεται σας κακάρισμα αχνό…. Οι ήχοι δεν είναι δυνατόν να βγουν προς τα έξω… δεν μπορώ να μιλήσω καθόλου!Φέτος το επεισόδιο αφωνία καθυστέρησε και σκεφτόμουν πως θα το ξεπεράσω… φευ… χτες το απόγευμα που είχε κάνει την εμφάνιση του αντιλήφθηκα πως επανήλθε δριμύτερο… σήμερα επικοινωνώ μονάχα με σημειώματα και παντομίμα… είναι τόσο αστείο όσο είναι και σοβαρό…Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπώ τον λόγο και τις λέξεις και η αφωνία για μένα είναι στην αρχή κάτι τρομερό… με σκοτώνει η εκκωφαντική σιωπή του εαυτού μου… αλλά αυτές τις τρεις μέρες πάντα στέκομαι τυχερή διότι, έστω και για λίγο μαθαίνω να ακούω… έχω ένα πρόβλημα σε αυτό το ζήτημα με τους άλλους. Προτιμώ να ακούγομαι παρά να ακούω… έτσι αυτές τις μέρες της αφωνίας γίνομαι κάποιος άλλος, κάτι διαφορετικό… ένα άτομο που ακούει, αισθάνεται, καταλαβαίνει και ενίοτε συγχωρεί…

5 σχόλια:

κι αγνάντευε... είπε...

Δύσκολη η αλαλία! :)
Καλή βέβαια για 1-2 μέρες αναρρωτική, όταν το επάγγελμα σου συνδέεται με την ... ομιλία! :)

Ωραία Ελένη είπε...

μπα... θα σκάσω από το κακό μου που δεν μπορώ να μιλήσω... χε χε... ας είναι όμως... αν είναι για τρεις μέρες τον χρόνο...

Κκουλλάς είπε...

"Έμεινα άφωνη…"
Θκιαβάζω τζαι λαλώ τζαι γώ τι έγινε?
Πρέπει νάσαι σε φάση για γέλιο τζαι για κλάματα Χέλεν. Αλλά αφού λαλείς το (σόρρυ γράφεις το :-) ότι εν αστείο αλλά και σοβαρό.
Εν πειράζει, χαίρομαι που βρήκες θετικό σημείο μέσα στην φάση σου, το να μαθαίνεις να ακούεις, τούτο εν το σημαντικό .
Περαστικά να πω τώρα? Το συντομότερο.
Και πιο σοφή ;-)

Ωραία Ελένη είπε...

ευχαριστώ κκουλά μου... μόλις ήρθα από τη γιατρό μου η οποία είπε ΄πως το σάββατο θα μπορέσω να μιλήσω! θα γίνω σίγουρα πιο σοφή :P περαστικά μας!!

Aurora είπε...

Περαστικά! Εγώ μια φορά, πριν πολλά πολλά χρόνια, όταν ήμουν μαθήτρια, έπαθα λαρυγγίτιδα και για μια βδομάδα δεν μπορούσα ούτε να μιλήσω ούτε να ψιθυρίσω, πονούσα ακόμα κι όταν κατάπινα... απαίσιο.