Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Dinner with Friends…

Dinner with Friends…


Την Κυριακή πήγαμε να δούμε το Dinner with Friends του Donald Margulies. Έπαιζε στο Θέατρο Διόνυσος και αν δεν πήγατε χάσατε διότι δεν νομίζω να έχει άλλες παραστάσεις. Ειλικρινά ήταν μία καλή παράσταση, τόσο όσον αφορά τους συντελεστές όσο και για το ίδιο το περιεχόμενο του έργου.

Η Χριστίνα Παυλίδου και ο Αχιλλέας Γραμματικόπουλος, ήταν πραγματικά πολύ καλοί! Δηλαδή μου έκανε τεράστια εντύπωση η φυσικότητα και η άνεση τους στους ρόλους τους. Αρκετά ήταν επίσης ο Φώτης Γιωργίδης και η Φιλιώ Λούβαρη. Αλλά αυτό που ήταν εκπληκτικό και διαφορετικό ήταν η σκηνοθεσία. Το σκηνοθέτησε η Αλίκη Δανέζη Κνούτσεν που είχα δει πολύ παλιά ένα κινηματογραφικό έργο της. Ήταν νομίζω το Δρόμοι και Πορτοκάλια. Μου άρεσε τρομερά η προσέγγιση της. Έδινε μία άλλη διάσταση στο έργο… Θεατρολόγος δεν είμαι να το περιγράψω αλλά ο τρόπος που σκηνοθέτησε έκανε το έργο μοντέρνο και παράλληλα προσιτό! Οι ηθοποιοί δεν ήταν «στημένοι» και απρόσιτοι. Ήταν πολύ φυσικοί. Επίσης ακόμα και όταν ένα ς ηθοποιός δεν έπαιζε στην σκηνή, βρισκόταν στο χώρο και η παρουσία του αλληλοεπιδρούσε με τα τεκταινόμενα. Μου άρεσε σε σημείο που την επόμενη φορά που θα σκηνοθετήσει κάτι θα τρέξω να το δω…

Όπως έγραφε στο πρόγραμμα το έργο πραγματεύεται τις συζυγικές σχέσεις. Αφορά δύο παντρεμένα ζευγάρια, το ένα το κλασσικό αγαπημένο ζευγάρι που όπως όλα δείχνουν θα γεράσουν μαζί και το άλλο ένα ζευγάρι με δυσκολίες στη σχέση που τελικά χωρίζει επειδή πολύ απλά δεν ταιριάζει, το κάθε άτομο στο δεύτερο ζεύγος θέλει άλλα πράγματα από τη ζωή, πνίγει και καταπιέζει το άλλο…

Ήταν πολύ ενδιαφέρον να το δεις αυτό. Τους ενός ζευγαριού η σχέση έφτασε να είναι στο τέλος σχεδόν φιλική… Τα χρόνια και η συνήθεια σκότωσαν το πάθος στην σχέση τους… Το άλλο ζευγάρι κατέστρεψε όλα όσα είχε… Και βρήκε νέους συντρόφους… χωρίς να δείχνει ότι είναι και με αυτούς απόλυτα ευτυχισμένο… Σε κάνει να σκεφτείς πολλά πράγματα… Στην θέση ποιου ζευγαριού είμαστε εμείς ας πούμε? Σε αυτού που θα γεράσει μαζί αδελφικά? Σε αυτού που θα χωρίσει? Δεν υπάρχει Τρίτη λύση? Να ζήσουμε για πάντα ευτυχισμένοι με συνταρακτικό πάθος και έρωτα?

5 σχόλια:

ρίτσα είπε...

αχ, με κάνεις να θέλω να πάω θέατρο.

με απασχόλησαν και μένα τα ερωτήματα σου.
όταν έρθει ο καιρός θα αντιμετωπιστεί υποθέτω

postbabylon είπε...

Toutes oi erwthseis apasxoloun me polla. Para polla. Eidika tes meres pou kykloforei mia gkriza skia metaksy tou Shaolin tziai mena...
En megalos agwnas na men ginesai kynikos tziai na laleis oti kamia sxsh en tha petyxei anyway. Alla sheroumai aman thorw allous pou pernoun kala, pou h sxesh epetyxe. It gives me hope. Tziai sy edwkes mou elpida me thn teleutaia protash tou prohgoumenou post sou:-)

ΦΙΛΙΠΠΟΣ είπε...

Προς το Blog σας

Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες

Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..

www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr

Ωραία Ελένη είπε...

@Ρίτσα μου να πάεις θέατρο σύντομα! Εμένα με ενθουσιάζει αυτή η επίδραση ηθοποιού - θεατή! ελπίζω σύντομα να είσαι σε φάση να κάνεις κι εσύ αυτές τις ερωτήσεις όπως λες... σου αξίζει κάθε μόριο αγάπης!

@postbabylon με έκανε να σκεφτώ πολύ το έργο σε σημείο που δεν ήξερα πως να τα μεταφέρω εδώ... οι σχέσεις είναι πολύ δύσκολο πράγμα τελικά και πρέπει συνέχεια να είσαι σε εγρήγορση... Σκέφτομαι πως δεν θα ήθελα να επιτρέψω εγώ στην σχέση μου, στο πάθος μου, στην αγάπη μου να πεθάνει.

@Προς Ksipniste (αν και δεν θα το δείτε)... sooo boring... πλιζ γυρευτείτε αλλού!!

Mana είπε...

Κορούδες δεν υπάρχουν λύσεις και μαγικές συνταγές. αυτό που πρέπει να πάρουμε απόφαση είναι ότι μια σχέση είναι γεμάτη δυσκολίες. μόνο στα έργα υπάρχουν οι τέλειες σχέσεις.
επίσης πιστεύω ότι ο χρόνος παίρνει κάποια πράγματα και δίνει άλλα σε μια σχέση. αν πάρει το άγριο πάθος των πρώτων χρόνων θα αφήσει την αγάπη. εκείνη την ζεστή υπέροχη αγάπη. να βλέπεις τον άλλο και να ξέρεις ότι είναι το άλλο σου μισό.