Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010

Τα μικρά πράσινα ανθρωπάκια…

Μου αρέσει η επιστημονική φαντασία… είναι ένα από τα ένοχα μου μυστικά… Στην εφηβεία μου κατασπάρασσα βιβλία για ταξίδια στον χρόνο, διαστημικές Οδύσσειες , επαναστάσεις ρομπότ και αποικίες στο διάστημα! Ότι δηλαδή μπορούσα να βρω μεταφρασμένο στα ελληνικά την εποχή προ του ίντερνετ (είπαμε! Εγώ ήμουν έφηβη την δεκαετία του 1990 που το ίντερνετ το είχαν μόνο οι στρατιωτικοί!). Θυμάμαι διάβαζα μετά μανίας τους «κλασσικούς», Ισσακ Ασίμοφ, Άρθουρ Κλαρκ, και τον Χ. Τζ Γουέλς. Οι οποίοι και άνοιγαν έναν κόσμο μαγικό αλλά συνάμα τόσο πραγματικό στα μάτια μου. Αργότερα ανακάλυψα και τον Φίλιπ Ντικ ο οποίος είναι ένας πραγματικός Θεός της επιστημονικής φαντασίας –οι κακές και μη γλώσσες λένε φυσικά πως όντως πλησίαζε τον Θεό με όλα αυτά που κατέβαζε για να γράψει αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία.

Το θέμα είναι πως για μένα όλα αυτά εμπεριείχαν μια δόση αλήθειας και πως ακόμα με έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό. Πιστεύω ας πούμε στην ύπαρξη ζωής κάπου στο διάστημα. Πιστεύω πως δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν. Πιστεύω κι άλλα, ωστόσο, δεν τα γράφω μήπως με πάρουν κάποιοι με τις πέτρες… Ο λόγος που τα θυμήθηκα όλα αυτά έχει να κάνει με μια ανακοίνωση της NASA η οποία απόψε στις 9 το βράδυ (ώρα Κύπρου) θα έχει συνέντευξη Τύπου με την οποία θα ανακοινωθεί "ένα μεγάλης σημασίας εύρημα για την έρευνα για εξωγήινη ζωή». Σύμφωνα με την ανακοίνωση πρόκειται «για ένα εύρημα αστροβιολογίας που θα επηρεάσει την έρευνα για ενδείξεις εξωγήινης ζωής». Το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο κυρίως επειδή οι επιστήμονες που θα συμμετάσχουν στην συνέντευξη είναι βιολόγοι και ειδικοί που ασχολούνται με την δυνατότηα ύπαρξης ζωής σε άλλα αστρικά συστήματα...Τι λέτε να έχει γίνει? Επικοινώνησαν επιτέλους μαζί μας τα πράσινα ανθρωπάκια? Υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες? Υπάρχει κάπου κάπως εξωγήινη ζωή? Θα το μάθουμε απόψε! Ως τότε μου αρέσει να σκέφτομαι τους μεγάλους κυρίους της εφηβείας μου να κουνούν το κεφάλι κοροϊδευτικά και να σκέφτονται από εκεί ψηλά: «Εγώ το είχα πει!»…

12 σχόλια:

the Idiot Mouflon είπε...

Χα! Πάνω που έγραφα σήμερα Μη-Επιστημονική Φαντασία...

Δοκίμασε τον Stanislaw Lem στο "Solaris" και τον Norman Spinrad στο "Agent of Chaos".

Α! Και τον William Gibson στο "Neuromancer"

Το πάρακατω τραγουδάκι το θυμήθηκα ψάχνοντας υλικό για κάποια επόμενη ανάρτηση:
http://www.youtube.com/watch?v=ueUOTImKp0k

Ωραία Ελένη είπε...

Φίλε μου ωραίο τραγουδάκι! Ευχαριστώ! Τον Λεμ και τον Γκιμπσον τους ξέρω... Τον Σπίνραντ όχι... Θα τα ψάξω πάραυτα... Να σαι καλά...

Pasxalina είπε...

Αχ διάβαζα κι εγώ την είδηση. Ελπίζω να πιάσαν τόπο τα τρισεκατομμύρια που δίνουν για να ανακαλύψουν αν υπάρχει ζωή στο διάστημα! :)

Μάνα είπε...

βρίσκω απίστευτα γελοία την ιδέα να πάμε σε άλλους πλανήτες, την ίδια στιγμή που υπάρχουν τόσα όμορφα μέρη στο δικό μας που δεν θα πάμε. επίσης τόσο σκατοχαρακτήρες που είμαστε σιγά να μην έρθουν εξωγήινοι. θα μας αφήσουν μόνους μας να φακκούμε πάνω μας που καταστρέφουμε τη γη.

τιπ για όσους θέλουν να πάνε Βαρκελώνη. σήμερα και μόνο από το site της Raynair βρίσκεται εισιτηρία με 6 ευρώ συν οι φόροι.

Αχάπαρη είπε...

Τούντα πράματα εν του σατανα τζιαι εν πρέπει να τα πιστέφκουμε.(ξιουτ ξιουτ)
Επίσης πάντα επίστεφκα πως ο ET εν ο αντίχριστος (όι ο blogger). Aλώπος εν τούτο που θα ανακοινώσουν.

p.s η λεκτική μου επαλήθευση εν clista. i think the universe is sending me a message.

μαχαιρης είπε...

ΕΛΕΝΗ...Γραψε μου μια λιστα με συγγραφεις με μεταφρασμενα στα ελληνικα εργα...Η επιστημονικη φαντασια ειναι το ...αμορε μου
απο νεος...Γραψε και που μπορω να τα βρω...

Σκουλουκούιν είπε...

Τώρα μου θύμισες το contact με την Judie Foster, όπου έλεγε ότι αν είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν "its an awful waste of space".

Aurora είπε...

Σιγά μεν είμαστε μόνοι μας! Τόσοι γαλαξίες υπάρχουν out there, μόνο εμείς να αναλακαλύψαμε την τασσιηνόπιττα;;

Ωραία Ελένη είπε...

@Πασχαλίνα ακουσες τελικά τί έγινε? μείναμε με δυο χείλη καμμένα...

@Μάνα ό απότερος σκοπός για αναζήτηση άλλων πλανητών είναι να τους αποικίσουμε και να τους κατεστρέψουμε επίσης... γιατί να περιοριστούμε σε αυτό το σύμπαν?

@Αχάπαρη έτσι είναι! Ξιουτ Ξιουτ!!εγώ πάω απευθείας κόλαση μιλούμε!! Χι χι...

Ωραία Ελένη είπε...

@Μαχαιρή μου θα σου γράψω σε λίγο μια λίστα... θα προσπαθήσω να σου ηλεκτρονικά εκτός αν θέλεις να κατεβείς στην Κύπρο για υα Χριστούγεννα! Δεν ξέρω πολλά από ελλάδα...

@ Σκουλουκούιν... "its an awful waste of space". Ασφαλώς!

@ Aurora υπάρχει ένα παράδοξο πάνω σε αυτό... θα το βρω να σου το στείλω... λέει περίπου "αν είναι όντως εκεί έξω πούντους???

μαχαιρης είπε...

ΕΛΕΝΗ...
Ευχαριστω καλη μου...Τον κλαρκ και Ασιμωφ τους εχω διαβασει {ολα} και ξερω ακομα τον Κουρτ Βονεγκατ
"σφαγειο Νο 5 ..." Ο καλυτερος μακρυα...
Τα αλλα θα τα βρω...Εκτος αν τα στειλεις με τον Κυπριακο ΕΛ ΤΑ...
Πρωτα θα στειλεις το κοστος, Θα λαβης
την επιταγη και θα αγορασης...
Στειλε στοιχεια να στειλω την επιταγη...Να κατεβω Κυπρο...Μαλλον αδυνατο...
Το μαιλ μου φαινεται στο προφιλ...

Defiance είπε...

Είχα γράψει και σε ένα ποστ πιο παλιά ότι η γη εν ένας πλανήτης σε τροχιά που τον ήλιο, ένα άστρο. Το κάθε άστρο έσιει κατά μέσο όρο 10 σώματα να γυρίζουν σε τροχιά γυρόν του, αρκετά μεγάλα για να αποκαλούνται πλανήτες. Γύρω στα 280 δισεκατομμύρια πλανητικά συστήματα δημιουργούν ένα γαλαξία. Με τη σειρά τους, 30 δισεκατομμύρια γαλαξίες δημιουργούν ένανμεταγαλαξία. Εν έχουμεν την παραμικρή ιδέα για το πόσοι μεταγαλαξίες υπάρχουν. Εν δυνατόν να είμαστε στον μόνο πλανήτη που αναπτύχθηκε ζωή τα μαυρογέριμα;
Το αστείο της υπόθεσης εν που απόκλεισαν την πιθανότητα να υπάρχει ζωή σε γειτονικούς μας πλανήτες και δορυφόρους που έχουν τες κατάλληλες συνθήκες για λόγους που αποδείχτηκαν γελίοι πλέον. Τον Τιτάνα το δορυφόρο του Κρόνου αποκλείσαν τον ασπούμε γιατί οι ωκεανοί και οι λίμνες του έχουν μεθάνιο και (με βάση τη ζωή στη Γη) εν μπορεί να ζήσει κάτι με μεθάνιο. Τωρά η ΝΑΣΑ αποκάλυψε ότι ήβρε ένα μικρόβιο που όι μόνο τρέφεται με δηλητηριώδες αρσενικό, αλλά εχρησιμοποίησεν το ως βασικό δομικό υλικό. Δηλαδή πλέον εν έχουμε την παραμικρή ιδέα για το ποιες συνθήκες εν μη φιλόξενες για την ανάπτυξη ζωής και ούλλοι τζείνοι οι πλανήτες που αποκλειστήκαν, ξαναμπαίνουν στο παιχνίδι.