Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Η έκθεση για την 25η Μαρτίου που έγραψε ο Μαρίνος Κλεάνθους όταν ήταν 14 χρονών


Το ξέρω πως αυτό που κάνω είναι λιγάκι άκομψο, και θέλω να τονίσω πως δεν τα συνηθίζω αυτά, αλλά ειλικρινά δεν ξέρω τι είμαι παραπάνω: Έκπληκτη για τον πολιτικό λόγο του «νεαρού υποψηφίου», σοκαρισμένη για το επίπεδο των νέων ανθρώπων που θέλουν να μπουν στην Βουλή, μπερδεμένη αναφορικά με την δεκαετία στην οποία ζούμε? Με βαριά καρδιά σε παραπέμπω στο μπλογκ του υποψήφίου Βουλευτή του ΔΗΚΟ Μαρίνου Κλεάνθους, (κι αυτό διότι θα του αυξήσουμε την αναγνωσιμότητα) και τα σχόλια δικά σας…

8 σχόλια:

ιων σκεπτικός είπε...

Δεν εχουμε σωτηρίαν με που τους παλιούς με που τους νέους.

Maria είπε...

Έχεις δίκιαιο Helen, ένας ξύλινος και συνθηματικός λόγος που έχουμε ξανακούσει που ουσιαστικά δεν λέει τίποτα. Κάπου έλπιζα παραπάνω απο τον Μαρίνο αλλά και πάλι δεν με εκπλήσει.

habilis είπε...

Παλιές πολιτικές πολιτικές για πέταμα.

MARINOS είπε...

Αγαπητή Ωραία Ελένη,

Σ ευχαριστώ για την κριτική, την οποία όμως βρίσκω βεβιασμένη και άδικη.

Σε μια εποχή που οι "μπλε" κατηγορούν τους "κόκκινους" (και αντίστροφα) και που κομματικοποιήσαμε τα πάντα (συμβόλων συμπεριλαμβανομένων) , μου κάνεις κριτική επειδή τόλμησα να... μιλήσω για ενότητα.

Στο κείμενο είμαι σαφής: Στις μέρες μας αγάπη για την πατρίδα σημαίνει να αγαπούμε το κράτος μας ακόμα και όταν οι πολιτικοί μας δεν το αξίζουν.

Οι αγωνιστές δεν πέθαναν για καρέκλες. Δεν πέθαναν για να υπάρχει αναξιοκρατία στον τόπο. Ούτε κοινωνικές αδικίες (δες 2-3 συντάξεις από τη μια πλευρά και από την άλλη επιδόματα 400 ευρώ).

Από το 2007 είμαι μπλόγκερ και οι θέσεις μου είναι διαχρονικές: είμαι κατά της νοοτροπίας που τα κόμματα θέλουν να ελέγχουν τα πάντα. Αξία να έχει ο άνθρωπος. Όχι οι γνωριμίες του.

Καμιά φορά , αναρωτιέμαι πόσο εύκολα και αβίαστα εμείς που κατηγορούμε τους "παλιούς" και το "κατεστημένο" ακολουθούμε παλιές και κατεστημένες λογικές βάζοντας ο ένας ταμπέλα στον άλλο.

Μήπως, αν ήθελες να με κρίνεις ολοκληρωμένα, θα έπρεπε να διάβαζες τις θέσεις μου λίγο περισσότερο;

Praktor είπε...

Kalhspera Wraia Elenh!:)ontws paliokairismenes oi apopseis tou Marinou,anamashmenes...dustuxws to vlepei ws kritikh...egw to vlepw ws diapistwsh.to luphro ths upotheshs gia mena einai oti, otan mphka sto blog tou Marinou, eida suzhthseis opis8odromikes, suzhthseis pou den proagoun thn sullogikh suneidhsh dustuxws.eidwmen!

Anef_Oriwn είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Anef_Oriwn είπε...

Μες τούτον τον τόπο εν ι-μπόρετε να δείτε τον καλλίττερον ΣΑΣ!!! Εν ννα σπάσετε που 10(!) πάντες που έβαλεν υποψηφιότηταν το κοπελλούιν με το αγωνιστικό ΔΗΚΟ!!!

Πριν λίγο καιρό ανακατώνοντας σε κάτι κάσσιες στο πατρικό μου σπίτι ήβρα μια έκθεση μου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου που έγραψε όταν ήμουν 2α τάξη του Δημοτικού(!) – προ Χριστού δηλαδίς!!! Ωραία Ελένη, λαλείς να την αναρτήσω τζι’ εγιώ; Όμως ενεκάτωσα τους ήρωες του 21 με τζιείνους της ΕΟΚΑ!!!

Ωραία Ελένη είπε...

Αγαπητέ Μαρίνο,

Παρακολουθώ το μπλογκ σου εδώ και καιρό και σε γενικές γραμμές γνωρίζω τις πολιτικές σου θέσεις… Ειλικρινά δεν βρίσκω καμία διαφορά στον πολιτικό σου λόγο από ενός ατόμου 60 χρονών που ασχολείται με τα πολιτικά πράγματα εδώ και 40 χρόνια… Δικαίωμα σου και θέση σου να είσαι και να πιστεύεις ότι θέλεις. Ούτε σε κρίνω ούτε σε επικρίνω. Κάνω διαπιστώσεις και με θλίβει αυτό που βλέπω και ακούω… σχεδόν κανένα από τα νέα παιδιά που διεκδικεί την ψήφο μας δεν έχει μια νέα πρόταση να κάνει, κάτι νέο να πει και να προτείνει… είσαστε κομμάτι του κατεστημένου. Το δε τελευταίο σου ποστ ήταν ένα αναμάσημα απόψεων και τετριμμένων κλισέ που θα το έγραφε ο κάθε 14χρονος. Ειλικρινά πιστεύεις πως με παρόμοιες απόψεις θα γίνεις πιστευτός και θα κάνεις άτομα να σε εμπιστευτούν?? Σε μία εποχή που ακόμα και στην Ελλάδα η ίδια η επανάσταση περνά από μικροσκόπιο και που εμείς ως λαός θα πρέπει να επανεξετάσουμε την ίδια μας την ιστορία με τρόπο ακαδημαϊκό και αποστασιοποιημένο? Αν στόχος σου ήταν να μιλήσεις για ενότητα και για υπέρβαση του κομματισμού και των πολιτικών χρωματισμών σε πληροφορώ ότι απέτυχες… Αντίθετα μας έκανες να χαμογελάσουμε. Τέλος πάντων… Κάτι τελευταίο. Είναι καιρός αγαπητέ να αντιληφθούμε όλοι πως η κοινωνία της Κύπρου δεν αποτελείται από αφελείς και εύπιστούς ψηφοφόρους που θέλουν εύκολα συνθήματα και ευσυγκίνητα σλόγκαν. Δώσε μας επιχειρήματα, δώσε μας τροφή για σκέψη. Δώσε μας δράση. Πίστευα πως η εμπλοκή σου με το μπλογκινγ και η γνωριμία σου με διάφορα άτομα της μπλογκόσφαιρας θα σου έδιναν το μήνυμα πως στην Κύπρο κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει. Προφανώς λάθος εκτίμηση.