Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Smile…




Είναι η αισιοδοξία θέμα γονιαδιακό? Είναι η ικανότητα να νοιώθεις χαρά θέμα περιβάλλοντος? Γεννιόμαστε αισιόδοξοι ή γινόμαστε χαρούμενοι στην πορεία? Είναι το περιβάλλον και οι καλές συνθήκες ζωής ο απαράβατος κανόνας για να γίνει κάποιος χαρούμενος? Είναι η αισιοδοξία χωμένη τόσο βαθιά στο κρυφό μας DNA που δεν μπορεί να την ξεκολλήσει κανένας και τίποτα? Μπορώ να είμαι αισιόδοξη? Μπορείς να έχεις γεννηθείς χαρούμενος? Απάντησε μου σε παρακαλώ…

4 σχόλια:

ρίτσα είπε...

ελένη έχω και εγώ τις ίδιες απορίες.

πιστεύω μεγαλύτερο ρόλο παίζει το περιβάλλον και ο τρόπος που έμαθες να αντιμετωπίζεις, εσύ και οι γύρω σου τα πράγματα, ο βαθμός στον οποίο νιώθεις ικανοποιημένη κλπ.

Diasporos είπε...

Στο DNA είναι, το βλέπω μπροστά μου στα δίδυμα μου. Ο ένας είναι αισιόδοξος, η άλλη βλέπει το γύρω της με παράπονο. Μετά είναι στο χέρι του προστάτη τους να αναπτύξει το περιβάλλον για να τραφούν ή να τους βοηθήσει να απαλύνουν τον τρόπο τους.

Δέσποινα είπε...

δεν ξέρω,το δουλεύω ακόμα, αν θέλεις βγάλε τη λεκτική επαλήθευση από τα σχόλια ούτως ώστε όταν έχω την απάντηση να στη γράψω πιο εύκολα

Ανώνυμος είπε...

Ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά τον κόσμο, την καθημερινότητα, την ρουτίνα.
Τολμώ να πω πως η αισιοδοξία εν τρόπος αντίληψης.

Μπορείς να είσαι αισιόδοξη αν εστιάσεις στα σωστά πράματα πιστεύκω...
Σε γόνιμους ανθρώπους στο περιβάλλον σου, στο ηλιοβασίλεμα, στον άλφα βήτα που παλεύκει για το γάμμα δέλτα πράμα τζιαι καταφέρνει τα.
Να αντλείς δύναμη που τούτους τους ανθρώπους τζιαι να τα εφαρμόζεις τζιαι συ στη ζωή σου.

Για μένα ευτυχία είναι να έχω ένα στόχο τζιαι να τον υλοποιώ. Τζιαι άμαν λέω στόχο δεν εννοώ επαγγελματικό ή ερωτικό αλλά κάτι -ότιδήποτε πραγματικά που μου αρέσκει.
Για παράδειγμα το μπλοκ. Αν τζιαι δεν είχα ιδέα που μπλόκινγκ ενθουσίασε με τόσο πολλά η ιδέα να μπορείς να φκάλλεις τες σκέψεις κείνες που δεν μπορείς να συζητήσεις με τους καθημερινούς σου συντρόφους κάπου όπου μπορεί να τες έβρει κάποιος παρόμοιος με σένα τζιαι να συζητήσεις. Σε μιαν έφτομα έκατσα τζιαι έμαθα τι εστί μπλοκ τζιαι στο τέλος έκαμα δικό μου!
Το ότι εκατάφερα τζιαι άνοιξα μπλοκ εχαροποίησεν με πάρα πολλά!
Επήρα πάνω μου που τούτη τη τζενούρκα ικανότητα μου τζιαι μινήσκω αισιόδοξος ότι εννα βρεθούν τζιαι πλάσματα να μου σχολιάσουν τες σκέψεις μου.

Θέλει πείσμαν να καταφέρεις να αλλάξεις τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τα πράματα αλλά είμαι αισιόδοξος για σένα. :)

---------
Πρώτη φορά μπαίνω μες το μπλοκ σου εν το μεταξύ τζιαι χάρηκα που σε διάβασα. Ελπίζω να βοηθήσει τίποτε που τούτα που έγραψα!